Ecurion

Financieel advies voor ondernemers

Meer informatie? Maak
een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Recente berichten

 • 17-05-13Wijzigingen pensioen en de gevolgen voor u en uw werknemers
  Wijzigingen pensioen en de gevolgen voor u en uw werknemers

  Er gaat geen dag voorbij of pensioen is in het nieuws. Maar wat betekent dat nu allemaal voor u als werkgever? Werknemers zijn benieuwd en bezorgd over de mogelijke gevolgen van de vele wijzingen in de wetgeving en het regeerakkoord voor hun collectieve pensioenregeling. >>

 • 19-02-13Ecurion neemt Your Financials over
  Ecurion neemt Your Financials over

  Ecurion, gespecialiseerd in het financieel adviseren van de ondernemer in privé neemt per 1 februari 2013 de formule Your Financials over. Met deze overname biedt Ecurion haar aangesloten kantoren nu ook een merk en faciliteiten voor de bovenkant van de particuliere markt. >>

 • 08-10-12De tijd van easy money is voorbij
  De tijd van easy money is voorbij

  'De tarieven komen onder drukte staan en klanten gaan 'shoppen', dat voorspelt Gerrit Ruijs, van financieel adviesbureau Ecurion Nederland. Nu per 1 januari 2013 provisies worden afgeschaft wordt de branche gedwongen om de persoonlijke situatie en ambities van klanten als uitgangspunt te nemen bij financieel advies. >>

Alle berichten ›

15-09-11Ecurion nu ook in Burgum – Achtste vestiging financieel adviesbureau

“Ondernemers zijn soms onvoldoende op de hoogte van de waarde van hun financiële producten. Wanneer in deze producten rigoureuze veranderingen optreden, dan kan er dus ook niet adequaat genoeg op worden gereageerd. Dat kan vervelende gevolgen hebben. Een verandering in een financieel product is hét moment om eventuele maatregelen te nemen. Dat laatste kun je doen wanneer je een helder inzicht hebt in je financiële situatie en in de keuzemogelijkheden om je doel te bereiken. Wij willen de ondernemer daar graag in adviseren en begeleiden.” Dit zegt directeur Henk Rooseboom van Ecurion in Burgum. Met de opening van de vestiging in Burgum is het financieel adviesbureau nu op acht plaatsen in Nederland vertegenwoordigd.

De doelgroep bestaat uit ondernemers (MKB, zzp, freelancer) en directeuren-grootaandeelhouders, maar ook particulieren kunnen een beroep doen op de financiële expertise. “Je kunt bijvoorbeeld het rentevoorstel van je huidige bank laten beoordelen en een vergelijking laten maken met het aanbod van andere geldverstrekkers. Verder kunnen we ook zogenaamde woekerpolissen beoordelen, mogelijke alternatieven aandragen en eventuele omzettingen begeleiden.”

Tot de aandachtgebieden van Ecurion behoren financiële vraagstukken op het gebied van pensioenen, hypotheken en vermogensplanning. “Waar mogelijk zoeken we de scheidslijn tussen privé en zakelijke financiën”, zegt Henk Rooseboom. “Juist hier valt veel winst te behalen. Voor ondernemers, maar óók voor particulieren.” Op het gebied van zakelijke financieringen werkt Ecurion samen met Credion, de adviesorganisatie die ook in Burgum is gevestigd en die met 30 vestigingen in Nederland eveneens een landelijke dekking kent. Credion is actief op het gebied van zakelijke kredietverlening. De beide organisaties hebben besloten om onder één dak te opereren. “Zo krijgen klanten toegang tot een multidisciplinair netwerk van professionals”, zegt Credion-directeur Gooitzen van der Schaaf.

Een opvallend verschil met veel andere aanbieders van financiële diensten, is dat Ecurion en Credion niet op provisiebasis werken. De bureaus hanteren een adviesvergoeding, die vooraf wordt afgesproken. Rooseboom: “Onze vergoeding is niet gekoppeld aan het afsluiten van een polis of hypotheek of het beleggen van een deel van je vermogen bij maatschappij a of b.
Daardoor is ons advies daadwerkelijk onafhankelijk en zijn de kosten veelal gunstiger. Wij hebben geen belangen bij een bepaalde bank of instelling. Ons belang is een tevreden klant.”

Bron: Noord Oost Friesland / Weekblad Actief,  8 september 2011

KIFID